Térhasználat – Tósokberénd

Térhasználat

Tósokberénden 3 helyszínt teszünk időnként szebbé, töltjük meg tartalmas műsorokkal. Idővel reméljük, hogy ez a szám 4-re növekszik, és Közösségi terünk is hamarosan használhatóvá válik. Most még sajnos nem alkalmas rendezvények tartására, hiszen javában zajlik a kerékpárút és járdaépítés városrészünkben, aminek rendkívül örülünk, hogy hamarosan használatba vehetjük. Ezek után reméljük Közösségi terünk is kap egy kis árnyékot, vizesblokkot, mosdókat és egy szabadtéri színpadot. Ígérjük megtöltjük majd élettel!

1. helyszín: az iskola előtti tér. Idén adventre felújított dekorációt kapott, minden vasárnap itt került sor a gyertyagyújtásokra. Nemzeti ünnepünk is ezen a téren valósult meg, ahol az iskola, az óvoda és a nyugdíjas klub közösen adtak műsort.

2. helyszín: A Bajcsy utca sarka, ahol a Békakirály szobrunk található. Kis békánk télre ruhát kapott, és a kis tér egy kis díszítést is. Tavasszal húsvéti dekoráció került kihelyezésre. Az itt lakók visszajelzései alapján, séta közben mindig útba ejtették. Ezen felbuzdulva álmodtunk egy nagyobbat, és a Modern Ajka program támogatásának egy részéből ide tervezzük két pad kihelyezését, hogy séta közben meg is lehessen pihenni, lehessen egy jót beszélgetni. A Mozdulj Ajka útvonalának is része, így a pad többszörösen is indokolt. Az alapanyagok úton vannak, helyi szakemberünk pedig felajánlotta önzetlen segítségét a megvalósításban, amit ezúton is nagyon köszönünk.

3. helyszín: az iskola melletti játszótér. Szívünk csücske, hosszú-hosszú évek óta falunapjaink helyszíne volt. Minden évben itt áll a májusfa. Idén sincs ez másképp. Szorgos kezek, egy kis szervezkedés, egy jól bevált baráti társaság, és már kész is. Valamikor talán majd ki is táncoljuk!