Adventi Készülődés

 

„Adventi Bódé” elnevezéssel programsorozatot szervezett a bódéi közösség. Minden adventi rendezvény kézműves foglalkozással kezdődött, melyben minden korosztály részt vett. A család apraja-nagyja alkotott együtt és csodálatos karácsonyi díszeket készítettek.

Rövid, de megható műsorokkal készültek a szervezők minden alkalommal!

Egy kis sütemény vagy zsíros kenyér elfogyasztása mellett pedig hosszasan beszélgettek az emberek…összehozva a rég nem látott ismerősöket, barátokat!

Tolnai Zsanett írása :

Advent negyedik gyertyája is lángra gyúlt a bódéi Közösségi Házban, advent utolsó hétvégéjén.

A szeretetet szimbolizáló utolsó gyertyát gyermekek és felnőttek közösen ünnepelték.

A zord idő ellenére szép számmal gyűlt össze az ünneplő közösség!🕯✨

Lang Rudolf (Rudi bohóc) interaktív mesejátéka elrepítette a nézőket a magyar népmesék birodalmába! Bátran szerepeltek a kisgyermekek és az idősebb korosztály tagjai is a mesékben! Hatalmas kacajok, mély érzelmek törtek fel mindenkiből! Karácsonykor mindenki hisz egy kicsit a csodákban, és ez a műsor valódi kis csoda volt!

Majd Tüttő Ágoston Atya köszöntötte az ünneplőket. 4 szót emelt ki: a „Sajnálom”,a „Bocsáss meg”, a „Köszönöm” és a „Szeretlek”. Karácsonykor felerősödnek érzéseink és mindannyiunkat átjár a szívből jövő szeretet, de ehhez kell az önvizsgálat, és hogy megbocsássunk embertársainknak!

Ennek szellemében kívánt mindenkinek Áldott Ünnepeket az Atya!

Ezt követően Bóka Viktória énekelt, valamint Szabó-Kovács Krisztina és Lang Rudolf ősi magyar áldással köszöntötte az ünneplőket, majd Herbent Bence és Herbent Zalán csodálatos trombitaduettjét élvezhettük.

A legifjabb szereplő, Szabó-Kovács Júlia egy szívhez szóló történetet mesélt el a karácsony 4 gyertyájáról: Béke, Hit, Szeretet és a Remény gyertyájáról.

 

A történet mondanivalója a mai rohanó társadalmunkban különösen érvényes:

„Ne félj! Amíg nekem van lángom, meg tudjuk gyújtani a többi gyertyát. Én vagyok a remény!

A gyermek szeme felragyogott! Megragadta a még égő gyertyát, és lángjával életre keltette vele a többit.”

Ez a kis bódéi csapat is a lángjával életre keltett egy igazi, összetartó közösséget! Elindultak egy csodálatos úton, egymást erősítve, kiegészítve!

 

Advent Bódén

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük